Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia amenință voalat Elveția: 'Dacă se alătură celui de-al șaptelea pachet de sancțiuni, vom vedea cum va afecta industria'

Getty Images
Elveția carantină

Rusia se așteaptă ca Elveția să nu acționeze în detrimentul economiei și industriei sale în ceea ce privește problema sancțiunilor. Ambasadorul Rusiei în Elveția, Serghei Garmonin, a declarat acest lucru joi, la televiziunea Rossiya-24 .

"Dacă Elveția se va alătura celui de-al șaptelea pachet de sancțiuni, așa cum a făcut deja cu cele șase pachete anterioare, vom vedea cum va afecta una dintre industriile de vârf din Elveția. Să sperăm că nu vor acționa în detrimentul economiei și industriei lor", a spus el, comentând perspectivele ca Berna să se alăture celui de-al șaptelea pachet de sancțiuni, care ar trebui să interzică furnizarea de aur brut din Federația Rusă.

După cum a relatat Bloomberg la 21 iunie, citând Administrația Vamală Elvețiană, Elveția a reluat importurile de aur din Rusia pentru prima dată de la începutul invaziei rusești din Ucraina. Această informație a provocat o discuție în presa locală cu privire la faptul că regimul de sancțiuni impus de Elveția în acord cu Uniunea Europeană nu a fost încălcat în raport cu Federația Rusă.

Elveția, în ciuda statutului său neutru și a neparticipării la Uniunea Europeană, a susținut anterior sancțiunile UE împotriva Rusiei, anunțate în legătură cu războiul Federației Ruse în Ucraina. La 7 martie, guvernul rus a aprobat o listă de state și teritorii străine care comit acțiuni neprietenoase împotriva Rusiei, a companiilor și cetățenilor săi. Confederația Elvețiană este inclusă pe această listă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.