Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, amenințări directe la adresa NATO: 'Suntem pregătiți să răspundem cu toate mijloacele'

nato rusia

Ultimul summit NATO a arătat că alianţa militară occidentală se întoarce la "schemele Războiului Rece", a declarat miercuri Ministerul rus de Externe, avertizând că Moscova este pregătită să răspundă la ameninţări prin utilizarea "tuturor mijloacelor", relatează Reuters, citat de news.ro.

Summitul NATO din Lituania s-a încheiat cu Statele Unite şi aliaţii săi oferind Ucrainei noi garanţii de securitate pentru a se apăra împotriva Rusiei, la mai mult de 500 de zile de la invazia rusă asupra ţării vecine. Summitul a fost, de asemenea, încurajat de perspectiva aderării Suediei la alianţa militară ca cel mai nou membru al acesteia, după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a renunţat luni la obiecţiile sale anterioare.

"Rezultatele summitului de la Vilnius vor fi analizate cu atenţie. Luând în considerare provocările şi ameninţările la adresa securităţii şi intereselor Rusiei care au fost identificate, vom răspunde în timp util şi în mod corespunzător, folosind toate mijloacele şi metodele de care dispunem", a declarat într-un comunicat Ministerul rus de Externe.

Summitul prin ochii lui Lavrov

Summitul a arătat "incapacitatea NATO de a se adapta la noua situaţie geopolitică din lume", mai spune ministerul condus de Serghei Lavrov, care acuză NATO că a coborât continuu ştacheta pentru utilizarea forţei, ceea ce a dus la escaladarea tensiunilor politice şi militare.

"Urmând cursul escaladării, ei au emis un nou lot de promisiuni de a furniza regimului de la Kiev tot mai multe arme moderne şi cu rază lungă de acţiune, pentru a prelungi conflictul cât mai mult posibil - până la epuizare", a declarat ministerul.

"În plus faţă de deciziile deja luate, vom continua să consolidăm organizarea militară şi sistemul de apărare a ţării", promite MAE rus.

Anterior, miercuri, preşedintele american Joe Biden l-a acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin că are o "poftă lacomă de teritorii şi putere" şi a lăudat unitatea şi sprijinul NATO pentru Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.