Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia anunță că se implică în Cuba: Domeniul prioritar precizat de Dmitri Medvedev

cuba

Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat sâmbătă, în cadrul unui interviu, că țara sa va crea un plan pentru a ajuta Cuba să își asigure aprovizionarea cu petrol și produse petroliere, în condițiile în care Havana are dificultăți în acest sens din cauza sancțiunilor impuse de Statele Unite.

„Cred că vom găsi modalități de a ajuta Cuba să importe petrol și produse petroliere. Am căzut de acord că vom crea un plan privind domeniul energetic din Cuba, care va include surse convenționale, inclusiv hidrocarburi. Și probabil va include și alte posibilități”, a spus Medvedev, potrivit agenției ruse de presă TASS.

Citește și: După șeful DIICOT, se pregătește încă o ‘decapitare’ în Justiție! Cine ar putea fi ‘executat’

El a subliniat și necesitatea extinderii legăturilor economice cu Havana și a adăugat că schimburile economice au crescut în ultima perioadă. Medvedev a spus că s-a înregistrat o creștere de 20-30% a comerțului dintre cele două state în ultimii ani. „Nu sunt valori foarte mari, desigur, dar vorbim deja de sute de milioane de dolari”, a mai spus acesta, informează mediafax.ro.

Premierul rus a menționat și nivelul tot mai mare al investițiilor ruse în Cuba. „Am semnat un acord privind reabilitarea întregii rețele de drumuri din Cuba, care însumează aproape 1.000 de kilometri”, a mai spus Medvedev, care a adăugat că acest acord ar putea produce „zeci de mii de locuri de munca, atât în Rusia, cât și în Cuba”.

Citește și: Victor Ponta spulberă Guvernul: Suntem într-o prăpastie uriașă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.