Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia anunță REPRESALII în cadrul disputei diplomatice cu SUA

www.romaniatv.net
Donald Trump Vladimir Putin

Moscova este nemulţumită de faptul că Washingtonul nu a rezolvat încă problema clădirilor diplomatice ruse închise în SUA cu puţin timp înainte de încheierea mandatului fostului preşedinte american Barack Obama, a declarat marţi ministrul de externe rus Serghei Lavrov, citat de postul de televiziune Rossiya 24, potrivit Reuters.

'Este ruşinos pentru SUA să lase această situaţie în aer', a declarat Lavrov, adăugând că fosta administraţie a preşedintelui Barack Obama a încercat 'să otrăvească la maximum relaţiile SUA-Rusia' când a fost luată această măsură, în decembrie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Kovesi este de neînvins! Are sprijinul celui mai puternic om din stat

Moscova are în vedere represalii, a spus Lavrov, precizând că ţara sa nu va discuta public măsurile pe care le are în vedere.

În urma dezvăluirilor despre atacurile cibernetice din timpul campaniei electorale americane împotriva echipei candidatei democrate la preşedinţie, Hillary Clinton, ex-preşedintele Barack Obama a ordonat la sfârşitul lunii decembrie, pe lângă expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi aflaţi la post la Washington şi San Francisco, şi închiderea a două sedii ale misiunilor diplomatice ruse din New York şi Maryland.

Citește și: EXCLUSIV! Cine se află de fapt în spatele noii strategii a lui Liviu Dragnea și ce interese ascunse are

Preşedintele rus Vladimir Putin a decis atunci să nu riposteze şi să aştepte instalarea noii administraţii la Washington înainte de a lua o hotărâre. Dar, după venirea preşedintelui Donald Trump la Casa Albă, problema sediilor diplomatice ruse nu fost rezolvată, Moscova ameninţând în repetare rânduri cu represalii similare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.