Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia anunţă că a doborât o rachetă de tip Storm Shadow, furnizată Ucrainei de către Marea Britanie

flipboard.com
Storm Shadow

Rusia anunţă luni că a interceptat o rachetă cu rază lungă de acţiune de tip Storm Shadow în Războiul rus din Ucraina, la doar câteva zile după ce Londra a anunţat livrarea acestor arme forţelor Kievului, relatează AFP.

”Sisteme de apărare antiaeriană au interceptat”, în ultimele 27 de ore, ”şapte rachete antiradar (de tip) HARM, o rachetă de croazieră cu rază lungă de aţciune (de tip) Storm Shadow şi zece (proiectile de) lansatoare multiple de rachetă (de tip) HIMARS”, dă asigurări într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a obţinut luni, în Marea Britanie, angajamente privind o apropiată livrare de rachete antiaeriene şi drone de atac, declarându-se totodată "optimist" şi privind furnizarea avioanelor de luptă pe care le cere de la occidentali în faţa invaziei ruse, relatează AFP, Reuters şi dpa. În paralel, la Moscova, Ministerul rus al Apărării a anunţat luni că a doborât o rachetă cu rază lungă Storm Shadow, proaspăt livrată Ucrainei de Londra.

"Vrem să creăm o coaliţie pentru avioane şi sunt optimist în legătură cu acest subiect, am vorbit şi cred că se va întâmpla foarte curând", a declarat Zelenski presei la finalul unei întrevederi cu premierul britanic Rishi Sunak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.