Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia anunță că urmărește atent situația politică din Moldova

Dosarele opoziției sunt chestiune internă a Moldovei, însă Moscova le urmărește. Declarația a fost făcută de purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova.

Din spusele ei, Ministerul rus de Externe monitorizează îndeaproape situația politică internă din Moldova, informează TASS, transmite realitatea.md.

Ea afirmă că are loc persecuția reprezentanților opoziției din Moldova care pledează pentru construirea de relații cu Federația Rusă este de natură politică.

„Încercările actualei conduceri a republicii de a scăpa de aceștia nu îi oferă autoritate. Urmărim aproape situația politică internă din Moldova, inclusiv procedurile judiciare împotriva liderilor opoziției.

Se pare că populația Moldovei dezvoltă și o alergie persistentă la astfel de metode fără scrupule de luptă politică, dovadă fiind protestele și mitingurile regulate desfășurate în toată țara în sprijinul opoziției”, a spus Zaharova.

Oficiala consideră că autoritățile de la Chișinău persecută politicienii care nu sunt de acord cu procesele care au loc în țară. Ea cere OSCE și Consiliului Europei „evaluări ale modului în care metodele folosite de Chișinău, care a primit statutul de candidat la UE, pentru a curăța peisajul politic al mass-media corespund standardelor înalte în domeniul democrației”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.