Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia ar putea anexa patru regiuni din Ucraina în această vară: 'Există astfel de sentimente!'

dw.com
harta-ucraina-donbas-zaporojie-herson

Președintele Comisiei pentru afaceri internaționale a Dumei de Stat din Federația Rusă, Leonid Slutsky, consideră că este posibil ca referendumurile privind aderarea regiunilor Donețk, Lugansk, Herson și Zaporozhye la Rusia să aibă loc în această vară.

„Nu vreau să prezic, dar pot presupune că inițiativele de organizare a referendumurilor în aceste regiuni ar putea apărea foarte curând și pot trece, foarte posibil, în vară", a declarat Slutsky reporterilor miercuri, relatează presa rusească. El a adăugat că „decizia privind intrarea în Rusia a teritoriilor eliberate în timpul operațiunii speciale din Ucraina ar trebui luată numai de populația lor". "Nu este un secret faptul că există astfel de sentimente în Donbas, în regiunea Herson, în Zaporozhye, și sunt destul de puternice", a declarat șeful comisiei.

Potrivit acestuia, aceste aspecte vor fi discutate la începutul lunii iunie, în timpul vizitei delegației Republicii Populare Donețk în Rusia. "La începutul lunii iunie, vom primi o delegație a Consiliului Popular la Moscova. La o întâlnire vom discuta cu siguranță toate aceste probleme", a spus Slutsky.

El, în calitate de președinte de partid, a adăugat că formațiunea sa politică "ca și alte forțe politice ruse, va depune toate eforturile pentru a ajuta la restaurarea atât a republicilor din Donbass, cât și a altor regiuni din Novorossia".

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.