Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia aruncă în joc un munte de bani: înlocuiesc toate avioanele străine cu modele de producție internă

www.twitter.com
avion rusia

Rusia intenţionează să aloce 1.400 de miliarde de ruble (22,7 miliarde de dolari) din fondul său suveran pentru a înlocui avioanele străine cu modele interne, deoarece sancţiunile occidentale îngreunează obţinerea de piese de schimb pentru repararea avioanelor străine, transmite Reuters.

Companiile de leasing de avioane vor primi bani pentru a înlocui avioanele Boeing şi Airbus cu avioane noi construite în Rusia, inclusiv Superjet New al Sukhoi şi MS-21 al Irkut, informează News.ro.

”Producătorilor noştri de avioane li se va garanta cererea de leasing, care va fi apoi folosită pentru companiile noastre aeriene interne”, a declarat ministrul de Finanţe Anton Siluanov la o şedinţă a comisiei de buget de luni, în Camera inferioară a Parlamentului, Duma.

Banii pentru plata schemei vor fi alocaţi de la Fondul Naţional de Avere (NWF) - un fond pentru zile grele care este din ce în ce mai folosit pentru a susţine economia în faţa sancţiunilor occidentale impuse în urma acţiunilor Rusiei în Ucraina.

Se preconizează că fondurile vor fi cheltuite până în 2030, a spus un reprezentant al Ministerului de Finanţe.

Industria aviaţiei din Rusia îşi propune să producă 1.000 de avioane până în 2030, în încercarea de a înceta dependenţa de aeronavele occidentale, a declarat conglomeratul de stat Rostec în septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.