Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima oră | Atacul masiv cu rachete lansat de ruși lasă Ucraina în beznă: Principalele orașe au rămas fără electricitate

wired.com
energie elecrica

Ca urmare a unui atac masiv cu rachete, marți, 15 noiembrie, mai multe orașe mari din Ucraina au rămas fără electricitate.

„Teroriștii ruși au efectuat un alt atac planificat asupra instalațiilor de infrastructură energetică. Situația este critică”, a declarat șefului adjunct al biroului președintelui, Kiril Timoșenko.

Potrivit acestuia, cele mai multe lovituri au fost înregistrate în centrul și nordul țării. De asemenea, situația din Kiev este extrem de dificilă, fiind introduse programe speciale de opriri de urgență.

„"Ukrenergo" este nevoită să inițieze întreruperi de urgență ale energiei electrice pentru a echilibra sistemul energetic și a evita accidentele de echipamente", a mai declarat Timoșenko.

Potrivit RBC-Ucraina, situația pe orașe este următoarea:

Kiev

După mai multe lovituri cu rachete, în capitală sunt reintroduse întreruperile de curent de urgență. Compania DTEK subliniază că acesta este un pas necesar pentru a echilibra sistemul energetic și a evita accidentele. În consecință, programele de întreruperi pentru stabilizare nu vor fi valabile. Potrivit directorului general al Yasno, Serhiy Kovalenko, există pagube ca urmare a atacului cu rachete.

Harkov

Primarul Igor Terejov a declarat că orașul a rămas parțial fără energie electrică în urma atacurilor asupra instalațiilor de infrastructură. În acest moment, lucrările la metrou și la transportul electric terestru sunt suspendate. Deocamdată nu există informații despre victime.

Liov

Mai multe explozii puternice au fost auzite astăzi în Liov. În urma lor, o parte a centrului regional a rămas fără electricitate.

Rivne

Primarul Oleksandr Tretiak a declarat că rușii au lansat un atac cu rachete asupra unei instalații de infrastructură critică. Ca urmare, unele zone din Rivne au rămas fără electricitate.

Jîtomîr

După o serie de explozii, orașul rămâne complet fără electricitate. Potrivit primarului Serhiy Sukhomlyn, rușii au lovit de două ori la instalațiile energetice, echipele de reparații fac tot ce pot.

Hmelnîțkîi

Șeful administrației militare regionale Hmelnîțkîi, Serhiy Gamaliy, a raportat două lovituri asupra obiectelor de pe teritoriul comunității Hmelnîțkîi. În această privință, orașul este parțial lipsit de energie.

Luțk

În prezent, unele districte și câteva sate din apropierea orașului Luțk nu au energie electrică. Reprezentanții Volynoblenergo investighează situația. Condițiile de restaurare sunt încă necunoscute.

Numeroase alte orașe au fost lovite de rachete rusești marți.

***

Marți, 15 noiembrie, au fost introduse întreruperi de urgență ale energiei electrice în toate regiunile din Ucraina din cauza bombardamentelor ocupanților. Jumătate dintre consumatorii din Kiev au rămas fără energie electrică, a anunțat primarul Kievului, Vitali Klitschko, pe Telegram.

"Din cauza unui atac masiv cu rachete, la ordinul PNL Ukrenergo, inginerii energeticieni au început întreruperi de urgență ale energiei electrice în întreaga Ucraină. Inclusiv în capitală", a scris Klitschko.

Potrivit acestuia, o astfel de măsură este necesară pentru a echilibra sistemul energetic.

"Programele de întreruperi pentru stabilizare nu sunt încă în vigoare. Cel puțin jumătate dintre clienții din capitală sunt încă fără energie electrică", - a adăugat primarul.

Anterior s-a aflat că rușii au lansat un atac cu rachete asupra Kievului. În urma bombardamentelor, trei clădiri înalte din cartierul Pechersk au fost lovite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.