Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia atacă un depozit de gaze din Ucraina / Kievul intensifică importurile de energie

euractiv.com
gaze ucraina

Un loc subteran de stocare a gazelor din Ucraina a fost atacat duminică în cel mai recent val de rachete rusești asupra centralelor electrice, în timp ce oficialii au restabilit curentul în orașe, au ordonat importuri și au impus întreruperi de curent pentru a face față deficiențelor, informează swissinfo.ch.

Firma de energie Naftogaz, administrată de stat ucrainean, a raportat atacul asupra sitului de stocare a gazelor (UGS), dar a adăugat că livrările de gaz către consumatori nu au fost afectate.

CEO-ul Naftogaz, Oleksiy Chernyshov, a declarat că echipamentele avariate în grevă sunt reparate. „Situația nu va avea un impact critic asupra operațiunilor UGS, deoarece gazul este stocat adânc în subteran”, a scris Chernyshov pe Facebook.

Ucraina a oprit exporturile după recenta serie de atacuri rusești

Președintele Zelenski a declarat că eforturile de restabilire a surselor de energie sunt în curs de desfășurare în diferite regiuni, cele mai mari dificultăți fiind în Harkiv, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei.

Ministerul Energiei și distribuitorii țării au declarat că Ucraina a intensificat importurile de energie electrică și a oprit exporturile după recenta serie de atacuri rusești, în care producătorul de top de energie DTEK și-a pierdut 50% din capacitatea sa.

Volodymyr Kudrytskyi, șeful Ukrenergo, care operează liniile de transport ale Ucrainei, a declarat că ultimul val de greve a provocat daune de cel puțin 90 de milioane de euro (97 de milioane de dolari).

Rusia a atacat vineri instalațiile de generare și transport din Ucraina, provocând întreruperi semnificative în multe regiuni, iar instalațiile energetice din trei regiuni ucrainene au fost, de asemenea, atacate duminică dimineața.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.