Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia: Atentatele cu bombă din Siria au avut drept scop să torpileze negocierile de pace

twitter.com
siria atentat blast

Rusia a condamnat luni cu fermitate recentele atacuri cu bombă din Siria, revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), afirmând că acestea nu au avut alt scop decât să torpileze procesul de pace, potrivit Ministerului rus de Externe, citat de Reuters şi AFP. 

'Crimele atroce comise de către extremişti nu au urmărit decât să terorizeze o populaţie paşnică şi să torpileze încercările de a găsi o soluţie politică pe termen lung la criza siriană în interesul tuturor sirienilor şi eforturile de a pune capăt violenţei şi băii de sânge', afirmă MAE rus într-un comunicat. 

O serie de atacuri cu bombă într-un cartier din sudul Damascului s-au soldat cu cel puţin 127 de morţi duminică, în cel mai sângeros atentat de după 2011 în Siria, potrivit unui nou bilanţ realizat de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), o organizaţie neguvernamentală siriană cu sediul la Londra. Conform acesteia, tot duminică, explozia a două vehicule-capcană, la Homs, s-au soldat cu 59 de morţi. 

'Credem că astfel de acte criminale odioase impun o reacţie adecvată din partea comunităţii internaţionale', se mai arată în declaraţia Ministerului de Externe rus.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.