Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, avertisment fără precedent pentru SUA: 'Încă avem măsuri similare în arsenalul nostru' ca ripostă la sancţiuni

sputnik
putin

Rusia are încă la dispoziţie măsuri pe care le poate lua împotriva SUA ca ripostă la sancţiuni, dar le păstrează deocamdată, a declarat ministrul de externe adjunct rus Serghei Riabkov, potrivit unui interviu publicat luni de ziarul Izvestia, relatează Reuters, conform agerpres.ro. 

Având relaţiile tensionate din cauza Siriei, Ucrainei şi a acuzaţiilor SUA potrivit cărora Rusia a intervenit în campania prezidenţială din 2016, ceea ce Moscova neagă, legăturile dintre cele două ţări au ajuns la nivelul din perioada Războiului Rece. 

Departamentul de Finanţe american a publicat săptămâna trecută o listă cu numele a 210 persoane, între care 96 de 'oligarhi' cu averi de un miliard de dolari sau mai mult, considerate că ar fi apropiate regimului de la Kremlin, ca parte a unui pachet de sancţiuni aprobate în august anul trecut. 

Ministrul de Finanţe Steven Mnuchin a afirmat că în raport vor fi incluse sancţiuni nespecificate.

Mișcare incendiară în Guvern: 'Omul lui Tender', dat afară de Viorica Dăncilă


Riabkov a declarat pentru Izvestia că Moscova a ripostat anterior faţă de SUA, suspendând acorduri în domeniul nuclear, extinzând lista cu politicieni americani pe care îi consideră antiruşi şi ordonând ca jumătate din personalul ambasadei SUA în Rusia să plece. 

'Încă avem măsuri similare în arsenalul nostru', a precizat Riabkov. 'Dar posibila lor activare este subiectul unei decizii politice separate', a spus oficialul rus. 

O astfel de decizie va fi luată de preşedintele rus Vladimir Putin după ce va evalua 'o combinaţie de factori'. 

'Trebuie să evaluăm consecinţele listei oligarhilor din punctul de vedere al modului în care este folosită', a spus de asemenea Riabkov. 

În pofida relaţiilor deteriorate dintre SUA şi Rusia, Riabkov a declarat că Moscova rămâne dornică să încerce să facă progrese cu SUA în ceea ce priveşte controlul armelor şi pactele de neagresiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.