Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia avertizează NATO: 'Consecințele o să fie cumplite dacă se extind spre Est'

vestidinrusia.ro
Serghei Riabkov

Încercările de extindere a NATO spre est pot duce la „consecințe grave” pentru alianță, a declarat ministru rus adjunct de externe Serghei Riabkov într-un interviu cu ziarul News, potrivit Interfax.

"Nu ar trebui să existe o nouă extindere a NATO (n. r.: înspre est) . Și încercările de a prezenta lucrurile ca și cum Rusia nu ar avea drept de veto aici sunt toate încercări cu mijloace nepotrivite. Ne vom menține pe poziție: dacă oponenții vor merge împotriva ei, vor vedea că securitatea lor nu va fi întărită – consecințele pentru ei vor fi cumplite”, a avertizat Ryabkov.

El a adăugat că „liderilor sovietici și apoi ruși li s-a spus în mod repetat – și la cele mai responsabile niveluri – că nu va mai exista o nouă extindere a NATO spre est”, dar acum se observă situația opusă. Potrivit acestuia, Alianța Nord-Atlantică nu oferă niciun motiv pentru necesitatea extinderii statutului de membru spre est. „Nu există niciun raționament. Mai mult, ei încearcă să nege legitimitatea întrebării de ce NATO ar trebui să se mute undeva la est. Se presupune că, din motive de principiu, neagă posibilitatea de a discuta acest subiect. Dar aceasta este o greșeală care ar putea duce la o slăbire a propriei securităţi”, a spus el. Ryabkov.

Totodată, oficialul a recunoscut că lipsa de îmbunătățiri în activitatea misiunilor externe ale Rusiei și Statelor Unite ar putea duce la o situație în care acestea nu ar mai putea funcționa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.