Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia bagă FRICA în două țări apropiate: Moscova se pregătește să lanseze rachete lângă granițele lor

KCNA/Reuters
N korea, racheta

Rusia a stârnit îngrijorarea în Letonia. Ministerul Apărării de la Riga și-a exprimat îngrijorarea față de un anunț neașteptat al Moscovei, care intenționează să efectueze trageri de rachetă în Marea Baltică, între Letonia și Suedia, săptămâna viitoare. "Șeful rus al Centrului de Control al Traficului Aerian a informat Agenția Aviației Civile din Letonia că armata rusă intenționează să testeze rachetele între orele 6 și 18, de pe 4 până pe 6 aprilie, în spațiul aerian al Mării Baltice”, a precizat Ministerul leton al Apărării.

Rusia i-a cerut Letoniei să închidă spațiul aerian pe o înălțime de 18 kilometri, iar tragerile de rachetă vor avea loc la o distanță de doar 40 de kilometri de coasta Letoniei. Un astfel de exercițiu militar fără precedent ar putea perturba zborul avioanelor civile și le-ar putea pune în pericol, a mai avertizat ministerul leton, conform Digi24.ro.

Citește și: Erdogan mută decisiv înaintea vizitei lui Putin în Turcia: Mandat de arestare pentru asasinarea ambasadorului rus la Ankara

De asemenea, oficialii letoni au catalogat acest exercițiu drept "o demonstrație de putere” a Rusiei, cu intenții "provocatoare”.

Exercițiul militar desfășurat de Rusia va avea loc extrem de aproape și de granița Suediei. În Marea Baltică a fost trimis deja crucișătorul Marshal Ustinov. „Rachetele rusești vor fi testate neobișnuit de aproape de Suedia. Traficul aerian de lângă Öland și Bornholm va trebui redirecționat. 'Nu am mai văzut nimic de genul ăsta până acum', spune directorul Serviciului de Trafic Aerian Jörgen Andersson, potrivit Radio Sweden, postul public de radio al Suediei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.