Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia bagă în FALIMENT Consiliul Europei: Moscova a sistat finanțarea și e CRIZĂ financiară la Strasbourg

consiliul europei

Consiliul Europei, care monitorizează situaţia drepturilor omului şi a statului de drept pe continent, se confrunta joi cu o criză de finanţare, în condiţiile în care Rusia a întârziat plata contribuţiei la bugetul organizaţiei, relatează dpa.

Moscova este nemulţumită de faptul că delegaţii săi la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) au rămas fără drept de vot, după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea, în 2014, scrie agerpres.ro.

Citește și: Simona Halep le-a luat fața adversarelor în 2018: Ce loc ocupă în topul câștigurilor din circuitul feminin și ce titlu a câștigat

Rusia, care contribuie cu aproape o zecime din bugetul organizaţiei, nu achitase până la termenul de miercuri prima tranşă de 11 milioane de euro (13,4 milioane de dolari) din contribuţia sa anuală de 33 de milioane. Nici anul trecut ea nu a mai plătit o parte din această contribuţie.

"Nu avem informaţii noi de la Federaţia Rusă, astăzi", a menţionat pentru dpa purtătorul de cuvânt al Consiliului Europei, Daniel Hoeltgen.

Citește și: Surse PSD: cine i-ar lua locul lui Liviu Dragnea după Congresul PSD! Planul din umbră

"Secretarul general va informa Comitetul de Miniştri în legătură cu orice evoluţii şi măsurile care urmează să fie luate săptămâna viitoare", a adăugat acesta.

La sfârşitul lui iunie anul trecut, Rusia a informat Consiliul Europei că îşi suspendă participarea la bugetul organizaţiei paneuropene până la "restabilirea totală a drepturilor delegaţiei ruse".

Citește și: Vești bune pentru femeile gravide: De ce servicii medicale gratuite vor beneficia în 2018

Celor 18 deputaţi care reprezintă, la APCE, Federaţia Rusă li s-a ridicat dreptul de vot în aprilie 2014, ca sancţiune după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către acest stat. În replică, delegaţia rusă boicotează lucrările Adunării, la care nu a mai participat de peste trei ani.

APCE nu dispune de putere legislativă, dar are ca misiune favorizarea dialogului, mai ales în materie de democraţie şi drepturi ale omului. Cei 318 membri ai Adunării, proveniţi din parlamentele naţionale ale celor 47 de state membre, se reunesc în patru sesiuni plenare pe an la Strasbourg.

Citește și: Un colos auto intră pe piața din România: Ce modele va comercializa anul acesta .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.