Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia bate noi recorduri în Siria

siria

Armata rusă a anunţat miercuri că a bombardat 118 'ţinte teroriste' în ultimele 24 de ore, număr record de la intervenţia militară a Rusiei în această ţară, la 30 septembrie, informează AFP.

Avioane ruse au efectuat 71 de operaţiuni şi au lovit ţinte teroriste în provinciile Hama (centru), Idleb (nord-vest), Homs (centru), Alep (nord-vest) şi Latakia (vest), precum şi în regiunea capitalei, Damasc, se precizează într-un comunicat al Ministerului rus al Apărării.

Potrivit ministerului, creşterea în intensitate a bombardamentelor ruse se datorează cantităţii mari de informaţii obţinute pe 'diverse canale' cu privire la coordonatele poziţiilor teroriştilor.

Aviaţia rusă afirmă în mod concret că a distrus, în provincia Damasc, un post de comandă al Jaish al-Islam, cel mai important grup rebel din regiune. Ea a lovit de asemenea, în regiunea Alep, o poziţie utilizată de combatanţi pentru a trimite spre front arme şi muniţie, în timp ce un Su-25 a bombardat un depozit de muniţii, arme şi echipamente în provincia Idleb, potrivit ministerului rus.

De la începutul intervenţiei sale în Siria, la 30 septembrie, Rusia afirmă că vizează exclusiv gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) şi alte grupări teroriste, la solicitarea regimului de la Damasc.

La rândul lor, SUA şi aliaţii lor afirmă că raidurile ruse sunt menite în special să salveze regimul lui Bashar al-Assad şi vizează mai degrabă grupări ale opoziţiei moderate decât pe jihadiştii SI, transmite agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.