Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia califică drept 'farsă' acuzaţiile SUA potrivit cărora Moscova a întocmit o 'listă neagră' cu ucraineni. Peskov: 'Este o minciună, o invenţie completă'

Lista neagra The black list

Rusia a calificat luni drept "farsă" afirmaţiile SUA care au anunţat că dispun de "informaţii credibile" conform cărora forţele ruse au întocmit o listă cu ucraineni care să fie ucişi sau trimişi în lagăre de detenţie în caz de atac, invazie şi ocupare a Ucrainei de către Moscova, transmite EFE.

"Este o farsă absolută. Este o minciună. Ştiu că este o invenţie completă. Această listă nu există. Este fals", a insistat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în briefingul său de presă zilnic, potrivit Agerpres.

Potrivit unui articol publicat luni de cotidianul american The New York Times, care afirmă că are în posesie o copie a documentului, Washingtonul a trimis o astfel de informare înaltului comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet.

Conform relatării publicaţiei citate, autorităţile americane i-au mai scris lui Bachelet că forţele ruse intenţionează să comită încălcări ale drepturilor omului, inclusiv torturi şi răpiri de civili. Principalele ţinte ale unor astfel de acţiuni ar fi persoanele care se opun demersurilor ruseşti, între care disidenţi din Rusia şi Belarus care trăiesc în Ucraina, jurnalişti, activişti anticorupţie şi membri ai minorităţilor etnice, religioase şi LGTB, potrivit The New York Times.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.