Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia construiește noua ordine mondială - Lavrov anunță o lovitură uriașă: Argentina și Arabia Saudită ar fi interesate să se alăture BRICS

brics

Riadul și Buenos Aires manifestă interes față de activitățile BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud), a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu pentru RT Arabic, difuzat joi.

„Prietenii noștri saudiți și Argentina își arată interesul. Argentina a declarat prin ministrul său de externe, Santiago Cafiero, că dorește să devină membru cu drepturi depline al BRICS”, a declarat ministrul.

Potrivit lui Lavrov, următorul summit al celor cinci țări BRICS este în curs de pregătire. „În cadrul acestuia, va fi creat un format de deschidere, la care vor participa o duzină întreagă de state în curs de dezvoltare”, a spus el.

De asemenea, ministrul a subliniat că multe țări din lumea arabă se arată interesate de stabilirea de parteneriate cu Organizația de Cooperare de la Shanghai (OCS). „Acestea sunt procese de construire a unor alianțe constructive și pozitive, non-antagoniste, care nu sunt îndreptate împotriva nimănui”, a adăugat Lavrov.

Arabia Saudită și SUA au o relație economică puternică. Statele Unite sunt al doilea cel mai mare partener comercial al Arabiei Saudite, iar Arabia Saudită este unul dintre cei mai mari parteneri comerciali ai Statelor Unite în Orientul Mijlociu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.