Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia continua să dezvăluie adevărul despre evenimentele din Ucraina, susține Dmitri Polianski

vestidinrusia.ro
Dmitri Polianski

Rusia va continua ”să scoată din minți” țările occidentale dezvăluind, la ONU, adevărul despre evenimentele din Ucraina, a declarat prim adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la Organizația Națiunilor Unite, Dmitri Polianski, după întâlnirea informală a Consiliului de Securitate al ONU dedicată Ucrainei, scrie agenția TASS.

Reuniunea s-a desfășurat la inițiativa reprezentantului permanent al Rusiei, la ea participând martori oculari ai evenimentelor tragice din 2 mai 2014, din Odessa.

Pe canalul său de pe rețeaua Telegram, diplomatul a arătat că, pe parcursul întâlnirii, colegii occidentali ”nici măcar nu au încercat să intre în dialog și să ceară detalii ale evenimentelor din Ucraina de la cei care știu mai bine decât alții”.

”Ca răspuns la relatările sincere și factuale, ce nu lasă indiferentă o persoană normală, ale martorilor acelor evenimente îngrozitoare, la impresiile lor personale despre ceea ce au trăit, am auzit obișnuita mantră occidentală despre acțiunile noastre distructive împotriva Ucrainei”, a scrie Polianski în postarea sa.

”Dar, adevărul despre tragedia de la Odessa, despre ceea ce se întâmplă și s-a întâmplat în sud-estul Ucrainei începe, în ansamblu, să pătrundă și pe platforma ONU”, a constatat diplomatul. ”Devine un bun public, ajunge la cei care sunt dispuși să facă lumină în acele evenimente. Iar pe colegii noștri occidentali acest lucru îi scoate din minți, s-a văzut după tonul discursurilor”.

”Ei bine, o să-i scoatem și mai departe din minți; altă soluție nu există. Iar apa, după cum se știe, macină pietrele”, a concluzionat oficialul rus.

Tragedia de la Odessa

În ziua de 2 mai 2014,” radicalii” mișcării ”Pravîi sektor” (Sectorul de Dreapta, asociație interzisă în Rusia și care regrupează activiști dintr-o serie de organizații naționaliste ucrainene de extremă dreapta, n.r.) și ai așa-numitei autoapărări ai ”Maidanului” au atacat tabăra de corturi de pe câmpul Kulikovo, unde odessiții strângeau semnături în vederea organizării unei referendum privind federalizarea Ucrainei și conferirea statutului de limbă de stat pentru limba rusă.

Susținătorii federalizării s-au refugiat în Casa Sindicatelor, dar radicalii au înconjurat clădirea și i-au dat foc. Potrivit datelor oficiale ale Ministerului de Interne al Ucrainei, în acele evenimente tragice au murit 48 de oameni, peste 240 fiind răniți.

Autoritățile au declarat că instigatorii revoltelor au fost doar susținătorii ”anti-Maidanului”. Cu toate acestea, ancheta, care a durat câțiva ani, nu a reușit să demonstreze, în instanță, vinovăția lor. Prin urmare, toți cei care au incediat clădirea și au fost reținuți inițial, au fost achitați în acest dosar.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.