Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia contraatacă NATO în Marea Neagră: și-a trimis avioane cu bombardiere numite 'radare zburătoare'

Defence Blog
avion a-50

Rusia a trimis pe coasta de nord-est a Mării Negre avioane de tipul A-50 de avertizare timpurie, control, comandă şi supraveghere a spaţiului aerian pentru a monitoriza situaţia aeriană în contextul exerciţiilor de amploare ale Alianţei Nord-Atlantice în regiune, a declarat luni şeful serviciului de presă al Districtului militar Sud, Vadim Astafiev, citat de RIA Novosti, relatează Agerpres.

Citește și: Armata face un pas înapoi în R. Moldova: nu se implică în criză şi va rămâne în afara jocurilor politice

'Avioane A-50 (Mainstay, în codificarea NATO) au fost dislocate pe unul din aeroporturile militare operative din regiunea Krasnodar. După realimentare, aparatele A-50 au început să îndeplinească sarcini de monitorizare a situaţiei în zona de frontieră a Federaţiei Ruse pe coasta Mării Negre în Crimeea şi Kuban', a indicat purtătorul de cuvânt citat, fără să precizeze numărul exact de avioane A-50 mobilizate pentru această misiune.

În spaţiul aerian deasupra apelor neutre ale Mării Negre, avioanele A-50 - supranumite 'radare zburătoare' - sunt însoţite de bombardiere Su-27SM3, a afirmat Vadim Astafiev.

Citește și:  Cozmin Guşă vede altfel situaţia explozivă din Moldova: Maia Sandu a picat în capcană. Putin a fost umilit. Alegerile anticipate, singura soluţie

Potrivit acestuia, avioanele A-50 vor monitoriza situaţia din zona Mării Negre pe fondul unor exerciţii de amploare ale NATO, care au loc pe teritoriul mai multor state riverane Mării Negre, cu scopul de a fi preîntâmpinate posibile incidente în care ar putea fi implicate nave şi avioane civile, ce ar putea ajunge accidental în zona exerciţiilor desfăşurate de Alianţa Nord-Atlantică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.