Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia cucerește nordul: Prezență militară masivă în Arctica

Rusia îşi va consolida prezenţa militară în Arctica în anii următori, a anunţat marţi ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, în contextul în care regiunea arctică este considerată una strategică de către Moscova, informează France Presse, potrivit agerpres.ro.

citește și: S-a stabilit cine îl va înlocui pe procurorul Cristian Lazăr: Cine este magistratul care va face ancheta în dosarul în care este vizată Carmen Iohannis

''Noi vom încheia în 2019 construirea infrastructurilor pentru găzduirea radarelor apărării antiaeriene şi a punctelor de ghidaj pentru aviaţie pe insulele Sredni şi Wrangel şi la capul Schmidt'', teritorii ruse din Arctica, a declarat într-un discurs Serghei Şoigu.

El a precizat că realizarea infrastructurilor care permit găzduirea personalului militar este în curs de realizare în mai multe baze militare ruse Arctica.

Arctica este o zonă de dezvoltare prioritară pentru Rusia, preşedintele Vladimir Putin efectuând mai multe vizite în regiune. În decembrie 2017, Putin a remarcat valoarea industrială a Arcticii, în special exploatarea de materii prime.

Moscova acordă importanţă, de asemenea, prezenţei militare ruse în această zonă. Astfel, armata rusă şi-a intensificat activitatea în Arctica, iar mai multe aeroporturi abandonate au fost reabilitate.

Ministerul Apărării rus a anunţat anul trecut descoperirea a 11 noi insule şi a cinci strâmtori în Arctica în ultimii cinci ani. Aceste anunţuri au susţinut pretenţiile Rusiei în această regiune disputată, în 2015 Moscova revendicând la ONU suveranitatea sa asupra unei suprafeţe de 1,2 milioane de kilometri pătraţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.