Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia dă asigurări - Republica Moldova va fi asigurată cu gaze naturale în iarna 2019-2020

newsonly.gr
gaze naturale

Republica Moldova va fi asigurată cu gaze naturale în iarna anilor 2019-2020 - în ciuda poziției luate de ”Naftogaz”-ul ucrainean, consideră Alexei Kondratiev, membru al Comitetului Consiliului Federației Ruse pentru Afaceri Externe, potrivit sputnik.md.

”Pentru noi este extrem de neplăcut atunci când țările cu care avem o relație apropiată, înrudite din punct de vedere istoric, ajung să fie prizonieri ai jocului neonest al ”Naftogaz”. Acum câteva zile, președintele nostru și-a exprimat poziția asupra proceselor care au loc, considerând drept inacceptabile condițiile de ”Naftogaz” părții ruse, a declarat Kondratiev, în cadrul unei conferințe de presă susținută în centrul de presă al Sputnik Moldova din Chișinău.

Senatorul rus a subliniat că asemena probleme apar în fiecare an, însă de fiecare dată autoritățile reușeau să ajungă la un compromis.

”Eu cred că și în acest caz noi vom găsi o ieșire din situație și Moldova nu va rămâne fără gaze naturale în niciun caz. Cu alte cuvinte, nu prea aveți atât de multe căi de alternativă pentru asigurarea cu gaze naturale. Ne-am angajat să asigurăm că popoarele noastre frățești nu vor avea de suferit în astfel de dispute economice. Și vom veni cu soluții care să fie pe potriva tuturor părților implicate în soluționarea acestei probleme".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.