Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia dă vina pe Ucraina pentru lipsa discuțiilor de pace (ISW)

The Times
ucraina rusia invazie tanc

Rusia desfășoară o campanie de dezinformare cu privire la negocierile de pace pentru a câștiga concesii preventive din partea Occidentului înaintea discuțiilor, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul său din 3 martie.

„Oficialii ruși continuă să învinovățească în mod fals Ucraina și Occidentul pentru lipsa negocierilor de pace dintre Rusia și Ucraina, în ciuda numeroaselor declarații publice ale Rusiei care sugerează sau afirmă în mod explicit că Rusia nu este interesată de negocieri de pace de bună-credință cu Ucraina”, au spus analiștii.

China și Turcia și-au exprimat ambele interes în facilitarea negocierilor de pace între Rusia și Ucraina, iar oficialii ruși exploatează acest interes pentru a-și perpetua propriile narațiuni, a spus ISW.

Viceministrul rus de externe Mihail Galuzin s-a întâlnit cu reprezentantul special al Chinei pentru afaceri eurasiatice, Li Hui, la Moscova pe 2 martie. Atât Rusia, cât și China au convenit după întâlnire că „așezările nu vor fi atinse fără participarea Moscovei”, conform Foreilor Externe ruse. Ministerul.

Ministrul turc de externe Hakan Fidan s-a întâlnit cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov la Forumul diplomatic din Antalya din Turcia pe 1 martie. Fidan a cerut, pe 3 martie, să înceapă discuțiile de încetare a focului, spunând că „este timpul să începem un dialog”.

Pe fondul acestor apeluri la dialog, oficialii ruși au susținut că Ucraina este de vină pentru amânarea procesului de pace prin refuzul de a vorbi cu Rusia.

Ucraina a spus în repetate rânduri că orice discuții de pace ar trebui să fie purtate pe baza formulei sale de pace în 10 puncte, care include retragerea completă a trupelor ruse din Ucraina. Moscova a respins această propunere.

Un document obținut de Wall Street Journal arată că condițiile de pace propuse de Rusia pentru Ucraina în 2022 ar refuza Ucrainei aderarea la NATO și ar micșora armata țării, lăsând-o permanent vulnerabilă la agresiunea rusă.

„ISW continuă să evalueze că orice declarație a Rusiei care sugerează că Rusia este sau a fost întotdeauna interesată de negocieri de pace sunt eforturi foarte probabile de a simula interes pentru a provoca concesii occidentale preventive cu privire la suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și să atribuie sarcina negocierilor Ucrainei și Occidentului. ”, au spus analiștii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.