Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia desfăşoară noi exerciţii militare în Tadjikistan

Euractiv
armata rusa

Circa 500 de soldaţi din trupele de infanterie motorizată ale Rusiei participă la exerciţii militare în zona muntoasă din Tadjikistan, în contextul instabilităţii din ţara vecină Afganistan, a anunţat luni Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse, informează Reuters.

Toţi soldaţii implicaţi în aceste exerciţii vin de la baza militară rusă din Tadjikistan, precizează comandamentul Districtului Militar Central al Rusiei, citat de agenţia Interfax.

Este pentru a treia oară în această lună când Rusia întreprinde manevre militare în apropiere de frontiera afgană.

Noi exerciţii sunt preconizate pentru 7-9 septembrie în Kârgâzstan între statele membre ale Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), o alianţă militară regională condusă de Rusia. În Kârgâzstan se află o bază militară aeriană a Rusiei.

Ţările din Asia Centrală, în special Uzbekistan şi Tadjikistan, care se învecinează cu Afganistanul şi care s-au confruntat cu atacuri jihadiste în anii 1990 şi 2000, exprimă temeri după revenirea talibanilor la putere.

Moscova, care consideră Asia Centrală ca făcând parte din zona sa de influenţă şi dispune de baze militare în regiune, se teme de eventuale incursiuni ale jihadiştilor afgani, inclusiv "combatanţi deghizaţi în refugiaţi" pe teritoriul rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.