Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia desfășoară ofensive în trei zone. Eforturile se concentrează pe capturarea întregii regiuni a Donețk

The New York Times
Lyman Donbass

Rusia desfășoară operațiuni ofensive în trei zone majore din estul Ucrainei, în timp ce își concentrează eforturile pe capturarea întregii regiuni a Donețk, a informat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei în briefingul său de dimineață.

Armata rusă își concentrează eforturile în apropiere de Bakhmut, Avdiivka și Lyman, toate situate în partea de est a oblastului, deoarece caută să împingă până la granița administrativă a regiunii Donețk, a spus Statul Major, adăugând că aceste eforturi au fost „fără succes."

Pe 9 ianuarie, forțele ruse și-au reînnoit încercarea de a captura orașul Soledar, care a fost mult timp o țintă a ofensivei Rusiei Bakhmut din estul Oblastului Donețk, a raportat ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar.

Statul Major a mai raportat că Rusia a lansat opt ​​atacuri cu rachete și 31 de atacuri aeriene în ultima zi. De asemenea, a efectuat 63 de atacuri cu lansatoare de rachete, inclusiv asupra infrastructurii civile din orașele Harkov, Herson, Kramatorsk din regiunea Donețk și Ochakiv din regiunea Mykolaiv.

Racheta rusă asupra orașului Ochakiv a rănit 15 persoane, inclusiv un copil de doi ani, pe 9 ianuarie.

Statul Major a declarat că armata ucraineană a reușit să respingă atacurile rusești în apropierea a 13 așezări din regiunile Lugansk și Donețk din estul Ucrainei, unde se desfășoară cele mai aprige lupte ale războiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.