Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, despre scutul antirachetă din România: 'Cum am putea să reacționăm la așa ceva? Americanii nu mai ascund că sistemul este împotriva Rusiei!'

deveselu

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în România, Velery Kuzmin, a vorbit despre scutul antirachetă din România. Înaltul oficial susține că în acest moment relațiile Rusiei cu NATO se află într-o criză severă. El menționează că principiile de comun acord convenite între România și Rusia semnate la aderarea țării noastre în NATO au influențat „mai puțin decât am sperat” legătura dintre cele două țări.

Citește și: Dialog INCREDIBIL al lui Vladimir Putin despre România: 'Asta e o bucurie'

„În ultimul timp nu prea simțim o reactie reciprocă a statelor NATO pentru un dialog cu Rusia. În unele domenii începem să pierdem scheletul echilibrului global care a existat în ultimele decenii.

Într-o criză severă sunt relațiile între Rusia și NATO.

Înainte ca România să adere la NATO, au fost fixate principiile de relații între noi: respect reciproc, respectarea intereselor reciproce și așa mai departe. Din păcate, ulterior, au influențat mult mai puțin decât am sperat.

România a avut elemente sau o bază integrată militară ca o cartă global. Dacă vă uitați unde se află celealte baze militare ele sunt în jurul Federației Rusiei. Cândva ni se spunea că erau împotriva rachetelor din Iran. Dar bazele au fost făcute în jurul granițelor noastre. Cum am putea să reacționăm la așa ceva?  Ironia este că acum americanii nu mai ascund că sistemul antirachetă este împotriva Rusiei.

Noi suntem pregătiți cu o cooperare cu cei care vor o relație corectă. Rusia în ultimii 500 de ani și-a definit relațiile interne și externe. Calculele strategilor occidentali cum că Rusia poate fi exclusă la nivel internațional au eșuat.

Noi nu am invadat niciun fel de țări. Fiecare dintre aceste stereotipuri, de exemplu momentul Georgia sau Crimeea, toate acestea, cu cea mai mică excepție, sunt construite cu propaganda NATO și nu sunt reale", a precizat ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în România, Valery Kuzmin, în emisiunea Realitatea Românească, moderată de Octavian Hoandră.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.