Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia dezminte că Mexicul este un cuib de spioni ai Moscovei: Afirmațiile sunt 'inacceptabile'

cotidianul.ro
fratie siluete spioni umbra

Rusia a dezminţit afirmaţiile unui general american potrivit cărora Mexicul este un cuib de spioni ai Moscovei, considerându-le "inacceptabile", notează AFP, conform AGERPRES.

Ambasada Rusiei în Mexic "a analizat cu atenţie discursul lui Glen VanHerck şi părerile sale nu au nicio bază în ce priveşte prezenţa +unor spioni militari ruşi+ la Ciudad de Mexico".

Ea a considerat "inacceptabil" că Statele Unite "încearcă să influenţeze activitatea şi deciziile suverane ale guvernului mexican", într-un comunicat publicat vineri seară pe reţele sale sociale.

Putin primește ajutor de la puținii aliați - Republica separatistă Osetia de Sud își trimite soldaţii să lupte în Ucraina


Generalul Glen VanHerck, comandantul-şef al regiunii militare care acoperă Statele Unite, Canada, Mexicul şi Bahamas, a declarat joi că cea mai mare parte a membrilor GRU (spionajul militar rus) din lume se află în prezent în Mexic. Este vorba de personalul din serviciile ruseşti de informaţii".

"Încă o dată, putem observa propaganda Statelor Unite, cu unul dintre principalele obiective izolarea Rusiei şi a diplomaţilor ruşi în lume prin informaţii false", a continuat ambasada.

Preşedintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, a răspuns vineri că "Mexicul este o ţară liberă, independentă, suverană, nu suntem o colonie a Rusiei, nici a Chinei, nici a Statelor Unite".

Mexicul a pregătit împreună cu Franţa rezoluţia adoptată joi de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite care "cere" Rusiei încheierea "imediată" a războiului din Ucraina, dar preşedintele Lopez Obrador refuză să aplice sancţiuni economice împotriva Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.