Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, după lovitura încasată în cazul Nord Stream: 'Danemarca, Germania și Suedia, într-un mod sau altul, vor trebui să prezinte rapoarte'

vestidinrusia.ro
Dmitri Polianski

Dmitri Polianski, reprezentantul permanent adjunct al Rusiei la ONU, a menționat că Stockholm, Copenhaga și Berlin vor trebui să prezinte rapoarte în Consiliul de Securitate cu privire la progresul înregistrat în investigațiile lor despre atentatele de la Nord Stream.

'Danemarca, Germania și Suedia, într-un mod sau altul, vor trebui să prezinte rapoarte Consiliului de Securitate al ONU cu privire la investigațiile lor privind sabotajul comis la Nord Stream', a anunțat luni seară Dmitri Polianski, prim-adjunct al reprezentantului permanent al Rusiei la ONU.

'Sunt ferm convins de faptul că vom reveni asupra acestui subiect în Consiliul de Securitate și, în general, datorită eforturilor noastre, depuse împreună cu partea chineză, acesta are toate șansele să se 'încadreze' în platforma Consiliului', a menționat diplomatul pe pagina sa de Telegram, conform Rador.

'Și acum va fi mai dificil pentru Copenhaga, Stockholm și Berlin să pretindă că totul decurge bine, vor trebui să prezinte rapoarte Consiliului de Securitate, într-un mod sau altul, despre progresul investigațiilor'.

Potrivit lui Polianski, Statele Unite și țările care le susțin se tem de o investigație internațională corectă a sabotajului comis la adresa Nord Stream.

'Consider că putem fi în general mulțumiți de votul din 27 martie din Consiliul de Securitate al ONU cu privire la proiectul nostru de rezoluție privind sabotajul comis la adresa Nord Stream', a menționat diplomatul. Evident că nu ne-am creat iluzii că occidentalii puteau aproba textul nostru. 'Pe de altă parte, în timpul votului, am fost susținuți nu numai de China, ci și de partenerii noştri din BRICS, brazilienii, iar acest fapt este extrem de important', a menționat diplomatul.

Consiliul de Securitate al ONU nu a adoptat rezoluția propusă de Rusia, prin care condamnă sabotajul comis la Nord Stream

Membrii Consiliului de Securitate al ONU nu au aprobat luni un proiect de rezoluție, propus de Rusia, care condamnă sabotajul comis la adresa gazoductelor Nord Stream și Nord Stream 2, în septembrie 2022.

Trei țări au votat în favoarea documentului, 12 s-au abținut și niciuna nu a votat 'împotrivă'.

În cadrul reuniunii ONU s-a explicat faptul că proiectul de rezoluţie se consideră neaprobat, întrucât nu a primit un număr suficient de voturi în favoarea sa. Proiectul de rezoluție a fost pregătit de Federația Rusă.

După cum a precizat anterior Dmitri Polianski, reprezentantul adjunct al Federației Ruse la ONU, China a fost, de asemenea, unul dintre autorii textului documentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.