Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia extinde lista personalităților și companiilor ucrainene supuse sancțiunilor economice: Sute de persoane și zeci de societăți sunt pe lista neagră

medvedev_2409541b

Rusia a adăugat marţi peste 250 de personalităţi şi companii ucrainene pe lista sa de sancţiuni economice contra Ucrainei, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Declarație SURPRINZĂTOARE! Simona Halep nu a mers niciodată la colindat: Nu am voce și îmi e rușine .

Potrivit unui decret semnat de premierul rus Dmitri Medvedev, 245 de indivizi şi şapte întreprinderi ucrainene, în special din sectoarele energetic şi al apărării, au fost incluse pe o primă 'listă neagră' publicată la începutul lunii noiembrie de către autorităţile de la Moscova.

În total, 567 de personalităţi şi 75 de întreprinderi ucrainene fac obiectul acestor sancţiuni economice care prevăd îngheţarea activelor lor în Rusia.

Pe contul său de Twitter, Dmitri Medvedev a explicat că noile măsuri au fost decise ''pentru apărarea intereselor guvernului, întreprinderilor şi cetăţenilor Rusiei''.

Relaţiile dintre Moscova şi Kiev s-au deteriorat treptat după venirea partidelor proeuropene la putere la Kiev, la începutul lui 2014, şi mai ales după anexarea Crimeei de către Rusia, urmată de conflictul din estul Ucrainei.

Tensiunile au escaladat în 25 noiembrie acest an, când Rusia a arestat trei nave ucrainene şi echipajele lor în Strâmtoarea Kerci, în timp ce încercau să ajungă în Marea Azov.

Conflictul dintre armata ucraineană şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei s-a soldat cu peste 10.000 de morţi începând din 2014. Kievul şi Occidentul acuză Rusia că îi sprijină militar pe rebelii separatişti, acuzaţie respinsă vehement de Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.