Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia face ample exerciții cu muniție de război în Marea Baltică

AFP
elicopter

Rusia a început miercuri în regiunea Kaliningrad - care se învecinează cu Lituania şi Polonia - o serie de exerciţii de zbor tactice, la care participă o escadrilă mixtă de elicoptere din cadrul aviaţiei navale a Flotei ruse din Marea Baltică, respectiv cel puţin zece elicoptere de atac şi de transport militare Mi-24 şi Mi-8, precum şi elicoptere cu muniţie antisubmarin şi de căutare şi salvare Ka-27, potrivit site-ului Ministerului Apărării rus, citat de portalul Newsru.com.

Vezi și: Specialiștii anunță că luna IULIE 2016 a fost cea mai călduroasă lună din istoria modernă

În cadrul acestor manevre sunt prevăzute peste 20 de zboruri, cu lansări de proiectile şi rachete nedirijate, precum şi peste 500 de tiruri din tunurile de la bordul aparatelor de zbor. 

În plus, în cadrul acestor exerciţii vor fi simulate elemente simple şi complexe de pilotare într-o acţiune de luptă aeriană, precum şi acţiuni vizând acordarea de sprijin aerian grupărilor navale de atac şi trupelor de coastă ale Flotei ruse de la Marea Baltică. 

De asemenea, de la sol vor fi efectuate exerciţii complexe de menţinere a unei conexiuni radio stabile, de control radar al traseelor de zbor ş.a.

Vezi și: Turcia transmite un AVERTISMENT pentru România: 'Aveţi grijă să nu vi se întâmple ca la noi'

La 5 iulie, şeful statului rus Vladimir Putin a prezidat o şedinţă operativă cu membrii permanenţi ai Consiliului Securităţii Rusiei, la care au fost examinate aspecte legate de întărirea încrederii în spaţiul aerian al Mării Baltice, aminteşte portalul citat. Această reuniune a intervenit după convorbirile dintre preşedintele rus şi omologul său finlandez Sauli Niinistö, cu ocazia vizitei lui Putin la Helsinki. La acele convorbiri, preşedintele Finlandei a abordat problema zborurilor avioanelor ruse în regiunea Mării Baltice cu transponderele oprite (dispozitive de comunicaţie care, alături de radarele normale, fac mai uşoară localizarea unui avion, mai ales într-un spaţiu aerian aglomerat). Astfel de zboruri, a afirmat Sauli Niinistö, "comportă un grad de risc şi un pericol major", propunând ca părţile (Rusia şi NATO) să convină ca toate avioanele să zboare cu transponderele deschise în zonă.

Vezi și: Băsescu o dă în judecată pe Alina Petre: ce daune cere fostul președinte. Stai la coadă, Tataie!

Potrivit Newsru.com, Rusia şi NATO, de când şi-au deteriorat relaţiile în 2014 ca urmare a rolului Moscovei în criza ucraineană, se acuză reciproc de zboruri ale aviaţiei militare sau de recunoaştere fără însemne de identificare, inclusiv în zona Mării Baltice. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.