Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia face TROC cu Indonezia. Avioane de vânătoare la schimb cu ulei de palmier şi cafea

Sukhoi Su-27

Indonezia va schimba ulei de palmier, cafea şi ceai cu avioane de vânătoare ruseşti, cu scopul de a profita de noile sancţiuni internaţionale care afectează Rusia, a indicat marţi un responsabil local, citat de France Presse, conform agerpres.

Jakarta a semnat săptămâna trecută cu Moscova un protocol de acord care prevede achiziţionarea a 11 avioane de vânătoare ruseşti Suhoi în schimbul unor produse de primă necesitate, a indicat Marolop Nainggolan, purtător de cuvânt al Ministerului Comerţului indonezian.

Citeşte şi: După ultimele sancţiuni aplicate, Coreea de Nord ameninţă că va trece la 'ACŢIUNI FIZICE'

"Ideea a fost lansată anul trecut, unele persoane sugerând că Indonezia ar trebui să cumpere avioanele la schimb cu principalele noastre produse" alimentare, a declarat Nainggolan.

Noile sancţiuni adoptate la începutul lunii de Uniunea Europeană şi de SUA vizează Rusia pentru presupusul său amestec în alegerile prezidenţiale americane şi anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova.

Totuşi, ministrul comerţului indonezian, Enggartiasto Lukita, a estimat că sancţiunile, care au constrâns Rusia să caute noi pieţe, pot fi o şansă bună pentru Indonezia. "Este o oportunitate pe care noi nu ar trebui să o pierdem din vedere", a declarat el săptămâna trecută la Moscova.

Acordul, care urmează să fie pus în aplicare prin conglomeratul public rusesc Rostec şi cel indonezian PT Perusahaan Perdagangan Indonesia, ar putea deschide calea şi altor acorduri bilaterale, ca de exemplu în domeniile energiei şi aviaţiei, a subliniat Lukita.

Aceste informaţii intervin în timp ce ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, începe marţi o vizită de două zile în Indonezia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.