Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia i-a năucit pe teroriștii Statului Islamic cu bombele: Anunțul venit de la Moscova / VIDEO

putin islamisti

Aviaţia rusă a distrus în ultimele câteva zile aproximativ 500 de camioane-cisternă ale jihadiştilor transportând petrol de pe teritoriul sirian, a anunţat miercuri şeful operaţiunilor militare ruse în Siria, generalul Andrei Kartapolov, citat de Interfax.

Potrivit generalului rus, sute de camioane-cisternă transportă, în zonele controlate de Statul Islamic şi de alte grupări extremiste, mii de tone de petrol pentru prelucrare în Irak, aceasta fiind una din principalele surse de finanţare ale teroriştilor.

Citește și: Carmen Iohannis vorbește în locul soțului său

Generalul Kartapolov a adăugat că distrugerea celor aproximativ 500 de camioane-cisternă a redus semnificativ posibilităţile jihadiştilor de a exporta ilegal produse petroliere şi, în consecinţă, şi veniturile lor rezultate din contrabanda cu petrol.

Statul Islamic deţine controlul asupra principalelor câmpuri petroliere din Siria, în special în provincia Deir Ezzor.

Citește și: Tiberiu Nițu face noi precizări despre plecarea sa de la Parchetul General

Potrivit unei anchete publicate în octombrie de Financial Times, jihadiştii câştigă din contrabanda cu petrol 1,5 milioane de dolari pe zi, în condiţiile în care preţul mediu este de 45 de dolari pe baril.

Pentagonul anunţa luni distrugerea de către coaliţia antijihadistă condusă de Statele Unite a 116 camioane-cisternă folosite de gruparea Statul Islamic (SI) în estul Siriei, scrie agerpres.ro

Citește și: Cristi Borcea, adus cu mandat la DNA / UPDATE Audieri în legătură cu meciul cu Lazio

O hartă cu operaţiuni militare ale Rusiei în Siria, prezentată într-un reportaj al televiziunii publice ruse, sugerează prezenţa la sol a unor unităţi de artilerie ruse în provincia Homs (centru), în timp ce Vladimir Putin a exclus întotdeauna orice desfăşurare de trupe la sol, relatează AFP.

Contactat miercuri seara de către AFP, Kremlinul a dezminţit prezenţa de trupe ruse la sol.

Citește și: Meciul Victor Ponta - Liviu Dragnea, faza la tineret

Canalul de televiziune Russia Today (RT) a difuzat marţi un reportaj despre o reuniune a Statului major al armatei ruse, desfăşurată în aceeaşi zi, în prezenţa lui Vladimir Putin, consacrată operaţiunilor în curs de desfăşurare în Siria.

În reportajul de 15 minute, o hartă cu ''deplasările forţelor armate siriene în sectorul Mahin'', în provincia Homs, apare timp de câteva secunde. O poziţie a ''Gărzii republicane'', altfel zis a armatei siriene, este marcată Sadad, în provincia Homs.

Citește și: Explicația Angelei Merkel după alertele teroriste din Germania

Dar, la sud de acest oraş şi la nord-vest, în apropiere de localitatea Hamrat, sunt menţionate două poziţii purtând acronime ale armatei ruse: piese de artilerie cu calibru de 152 mm, Msta 2A65, aparţinând Brigăzii de artilerie 120-a. Această brigadă îşi are sediul de obicei în Kemerovo, în Siberia.

Luptele sunt frecvente în apropiere de Sadad între armata siriană şi jihadiştii Statului Islamic.

Citește și: ALERTĂ la Londra: O stație de metrou a fost EVACUATĂ după o amenințare cu bombă

O sursă militară siriană a declarat pentru AFP că în Sadad se află consilieri ruşi pentru a oferi consultanţă armatei siriene în utilizarea artileriei''.

Citește și: Stelian Tănase: Klaus Iohannis e păpușarul șef, Cioloș e o jucărie în mâinile lui

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.