Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia și-a trimis BOMBARDIERELE peste Coreea de Sud: Replica venită de la Seul

www.almasdarnews.com
bombardiere

Ministerul Apărării sud-coreean a anunţat sâmbătă că l-a convocat pe ataşatul militar rus în legătură cu încălcarea de către avioane ruseşti a zonei de identificare pentru apărare aeriană a ţării (KADIZ), informează agenţia Yonhap.

Ministerul Apărării a declarat că Park Chul-kyun, directorul general adjunct pentru politică internaţională în minister, l-a convocat Andrei Falileev, ataşatul militar al Rusiei în Coreea de Sud, pentru a protesta împotriva intrării neautorizate a unor avioane militare ruseşti în KADIZ vineri, scrie agerpres.ro.

Citește și: O nouă alertă dată în România! Lidl retrage aceste produse de pe piață .

"Intrarea în KADIZ a avioanelor militare ruseşti nu va contribui la eforturile de stabilizare a Peninsulei Coreea, precum şi a nord-estului Asiei", i-a declarat Park lui Falileev, potrivit ministerului. "Deoarece există şi o posibilitate de coliziune în aer, cerem Rusiei să recunoască gravitatea acestei probleme şi să caute măsuri pentru prevenirea unor astfel de incidente", a adăugat el.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe sud-coreean a anunţat că directorul său general pentru afaceri europene, Jung Ki-hong, l-a convocat pe Maksim Volkov, "numărul doi" în Ambasada Rusiei în Coreea de Sud, exprimându-şi regretul faţă de încălcarea KADIZ.

Citește și: Gabriel Oprea mai are doar o șansă! Anunțul făcut de jurnalista Emilia Șercan

Statul Major Interarme (JCS) de la Seul a declarat vineri că două avioane militare ruseşti au încălcat KADIZ de patru ori în aceeaşi zi şi au ieşit din zona de apărare aeriană sud-coreeană după avertismente.

Avioanele ruseşti au intrat în KADIZ de mai multe ori în acest an, însă a fost prima dată când ele au încălcat această zonă de patru ori în aceeaşi zi, potrivit JCS.

Citește și: Legea a fost publicată, chiar azi, în Monitorul Oficial! De la 1 ianuarie 2019, toți angajații pot primi asta

Potrivit unei surse, avioanele ruseşti ar fi fost bombardiere TU-95. Observatorii presupun că avioanele ruseşti ar fi încălcat KADIZ pentru a practica operaţiuni la mare distanţă sau pentru a verifica răspunsurile statelor vecine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.