Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia îi acordă rezidenţă permanentă lui Edward Snowden, fostul colaborator CIA care a expus secrete ale NSA

edward snowden

Autorităţile ruse i-au acordat rezidenţă permanentă lui Edward Snowden, un fost colaborator al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) care a fugit în Rusia după ce a dezvăluit documente secrete despre activităţi ale Agenţiei pentru Siguranţă Naţională (NSA), relatează agenţiile Tass şi Reuters, potrivit MEDIAFAX.

"Edward Snowden a primit permis de rezidenţă pe termen nedeterminat", a anunţat joi avocatul acestuia, Anatoly Kucherena.

Edward Snowden a fugit din Statele Unite şi a primit azil în Rusia după ce a dezvăluit în 2013 documente secrete despre operaţiuni internaţionale de supraveghere desfăşurate de NSA.

Citește și: BREAKING SURSE Jefuitorii care detonau bancomate cu dispozitive explozive PRINȘI în FLAGRANT DELICT de DIICOT

În august, preşedintele SUA, Donald Trump, a sugerat că analizează posibilitatea graţierii lui Edward Snowden. "Voi începe să mă gândesc la acest lucru", a afirmat Donald Trump, referindu-se la graţiere. Anterior, Donald Trump declarase că "multă lume crede că Edward Snowden nu este tratat corect" de autorităţile americane.

Însă William Barr, secretar al Justiţiei şi procuror general al SUA, a anunţat că se va opune "vehement" oricărei încercări de graţiere a lui Edward Snowden.

Procurorii americani cer ca Edward Snowden să fie extrădat din Rusia pentru a fi judecat pentru spionaj.

Avocatul rus al lui Edward Snowden, Anatoly Kucherena, a declarat că autorităţile americane nu trebuie să acorde doar graţiere, ci şi să renunţe la toate acuzaţiile. "A acţionat nu doar în interesul cetăţenilor americani, ci şi în interesul întregii omeniri", a spus avocatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.