Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia îl avertizează pe Aleksei Navalnîi că va fi arestat dacă nu revine în țară

Stiriletvr.ro
Aleksei Navalnîi

Serviciul rus al Penitenciarelor l-a somat pe disidentul Aleksei Navalnîi, aflat în Germania după atacul neurotoxic din august, să revină până marţi în Rusia, în caz contrar riscând să fie arestat pentru încălcarea termenilor unei sentinţe cu suspendare.

Citește și: Guvernul Cîțu vrea să îngheţe venituri în 2021: indemnizația de hrană, sporuri, prime, salariile profesorilor, pensii de serviciu / LISTA COMPLETĂ

Serviciul rus al Penitenciarelor a acuzat luni că Aleksei Navalnîi încalcă termenii sentinţei de condamnare la închisoare cu suspendare, deoarece nu poate fi verificat de autorităţile judiciare. Navalnîi a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru furt, un caz din 2014 pe care disidentul îl consideră ca având motivaţie politică. Un termen al controlui judiciar expiră pe 30 decembrie, iar Navalnîi ar trebui să se prezinte la o secţie judiciară.

"Persoana condamnată nu îşi îndeplineşte obligaţiile stabilite de instanţă, sustrăgându-se supravegherii de către Inspectoratul Penal", anunţă Serviciul rus al Penitenciarelor, citat de agenţia Reuters.

Aleksei Navalnîi, aflat în Germania, afirmă că a primit somaţie de a se prezenta la o secţie judiciară din Moscova până marţi dimineaţă.

Kira Yarmysh, purtătoarea de cuvânt a liderului opoziţiei ruse, afirmă că este imposibil ca Navalnîi să revină la Moscova până marţi. "Este absolut imposibil să ajungă mâine la Inspectoratul Penal din Moscova. Dar Serviciului Penitenciarelor îi pasă de logică? Li s-a dat un ordin şi îl îndeplinesc", a acuzat Kira Yarmysh.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.