Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia înarmeză puternic Iranul: înțelegerea militară cu impact geopolitic în Orientul Mijlociu

newsru.com
su-35

Rusia înarmeză puternic Iranul: înțelegerea militară cu impact geopolitic în Orientul Mijlociu

Iranul a ajuns la acorduri cu Rusia privind furnizarea de avioane de luptă Su-35 fabricate în Rusia, elicoptere de atac Mi-28 și avioane de antrenament Yak-130, transmite ministrul adjunct al apărării din Iran, generalul Mahdi Farahi, relatează agenția Tasnim.

"Acordurile privind furnizarea de avioane de luptă Su-35, elicoptere de atac Mi-28 și avioane de antrenament Yak-130 de fabricație rusă către Iran au fost finalizate", a declarat ministrul adjunct al apărării al țării.

Farahi a anunțat finalizarea planurilor de a include avioane de luptă Su-35, elicoptere de atac Mi-28 și avioane de antrenament Yak-130 în unitățile de luptă ale forțelor armate iraniene. El a adăugat că aceste mijloace "vor fi cu siguranță la dispoziția Iranului".

Generalul a menționat că Iranul are cea mai puternică flotă militară de elicoptere din regiune și și-a modernizat capacitățile după finalizarea mai multor proiecte.

Context

Iranul și Federația Rusă au semnat acorduri majore în domeniul militar. Potrivit Tasnim, în septembrie, forțele aeriene iraniene au primit primele avioane de antrenament Yak-130 fabricate în Rusia.

Anterior a fost raportat că Ucraina a predat Iranului "multe mesaje" că nu ar trebui să furnizeze arme Rusiei și să transfere licențe pentru producția și construirea unei fabrici pentru fabricarea dronelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.