Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin o ia pe urmele României: Rusia închide toate cafenelele şi restaurantele, angajații intră în șomaj tehnic

exquis.ro
masa restaurant

Rusia va lua măsuri similare celor luate de România în perioada stării de urgență.

Rusia va închide începând de sâmbătă toate cafenelele şi restaurantele din ţară pentru a limita propagarea noului tip de coronavirus, a anunţat vineri premierul rus Mihail Mişustin, informează AFP.

"Autorităţile regiunilor Rusiei vor suspenda începând din 28 martie şi până pe 5 aprilie 2020 activităţile localurilor de alimentaţie publică, exceptând comerţul la distanţă", a ordonat Mihail Mişustin într-un document difuzat pe site-ul guvernului rus.

Textul le cere de asemenea autorităţilor regionale să le recomande ruşilor limitarea deplasărilor, inclusiv pentru vacanţe sau pentru turism.

Pentru combaterea propagării COVID-19, preşedintele rus Vladimir Putin a decretat miercuri ca săptămâna viitoare angajaţii din Rusia să fie plasaţi în şomaj tehnic, cu plata salariilor. De asemenea, el a anunţat o serie de ajutoare pentru familii şi întreprinderi, şi a amânat "votul popular" asupra reformei constituţionale care ar urma să-i permită teoretic să rămână la putere alte două mandate.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat de joi închiderea din 28 martie până pe 5 aprilie, în capitala Rusiei, a restaurantelor şi comerţului, exceptând magazinele alimentare şi farmaciile. De asemenea, el a ordonat izolarea obligatorie a persoanelor mai în vârstă de 65 de ani şi a celor care suferă de boli cronice.

Rusia a înregistrat oficial 840 de cazuri de îmbolnăviri cu noul tip de coronavirus, dintre care două decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.