Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia INTERVINE în războiul din Siria: Mesaj clar pentru Statele Unite

rusia sua

Statele Unite ale Americii trebuie să respecte integritatea teritorială a Siriei şi să se abţină de la acţiuni unilaterale în această ţară, a declarat ministrul de externe rus Serghei Lavrov luni, potrivit agenţiilor de presă ruse, citate de Reuters.

"Toate ţările trebuie să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a Siriei şi să coordoneze orice acţiune 'pe teren' cu Damascul", a subliniat Serghei Lavrov, citat de agenţia de presă TASS, după o întâlnire a miniştrilor de externe din ţările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) luni la Beijing.

Citește și: ALERTĂ - PANICĂ la Londra, după ce o mașină a intrat în pietoni: Mai multe victime - VIDEO

Referitor la ceea ce se întâmplă în teatrul de operaţiuni din Siria, "noi credem că este necesar să se respecte pe deplin suveranitatea şi integritatea teritorială a Siriei", a insistat şeful diplomaţiei ruse.

Prin urmare, orice acţiune "pe teren" - şi există mai mulţi participanţi implicaţi în acţiuni militare în această ţară - trebuie să fie coordonată cu Damascul, a mai spus ministrul rus.

"Chemăm SUA şi pe toţi ceilalţi care au forţe sau consilieri 'în teren' (în Siria) să asigure coordonarea în activitatea noastră", a îndemnat şeful diplomaţiei ruse, potrivit căruia "zonele de detensionare sunt una dintre opţiunile posibile pentru a progresa împreună".

Citește și: Bilanț TRAGIC după atacul de la Londra / VIDEO

Lavrov a făcut această declaraţie în contextul în care un avion american a doborât duminică un aparat de zbor al armatei siriene în sudul provinciei Raqqa, în timp ce efectua o misiune de luptă împotriva poziţiilor grupării jihadiste Statul Islamic (SI), potrivit agenţiilor de presă internaţionale, anunță Agerpres.

În aceeaşi declaraţie de presă, Serghei Lavrov a anunţat că următoarea reuniune de la Astana în problema rezolvării crizei din Siria a fost programată pentru 10 iulie, conform TASS. La această reuniune va participa şi emisarul ONU pentru Siria, Staffan de Mistura.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.