Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia intră în STARE de ALERTĂ: Anunțul venit de la Moscova

putin islamisti

Rusia a anunţat că-şi sporeşte măsurile de securitate sâmbătă, ca urmare a atentatelor de vineri seară de la Paris, plasându-şi serviciile de securitate în alertă, cerându-le cetăţenilor să dea dovadă de vigilenţă şi promiţând măsuri pentru siguranţa transportului, transmite Reuters.

În puţine detalii, Comitetul Antiterorist al Rusiei a anunţat că "agenţiile relevante ale statului" iau măsurile care se impun pentru a-i proteja pe cetăţenii ruşi. "În lumina noilor ameninţări, întreaga reţea de securitate naţională a fost pusă în alertă", a anunţat Comitetul într-o declaraţie de presă.

VEZI si: Mesaj video ISIS: Razboi total cu Franta

Viceprim-ministrul rus Dmitri Rogozin, însărcinat cu industria de apărare a Rusiei, a anunţat că organismele de apărare ale ţării au introdus măsuri suplimentare de securitate şi antiteroriste, potrivit agenţiei Interfax.

Gruparea teroristă Statul Islamic, care a revendicat atentatele de vineri seară din Paris soldate cu cel puţin 128 de morţi şi 300 de răniţi, a publicat o înregistrare video în care ameninţă că va comite "foarte curând" atacuri şi în Rusia, care a lansat luna trecută operaţiuni aeriene în Siria.

Citește și: Ei sunt TERORIȘTII care au atacat Franța

Căile ferate ruse au anunţat într-un comunicat că măsuri suplimentare vor fi luate pentru a întări securitatea şi controlul pe tronsoanele cele mai aglomerate ale reţelei de căi ferate. Iar agenţia de reglementare aeriană Rosaviaţia a informat că nu intenţionează să suspende zborurile către Franţa, cu toate că vor spori controalele de securitate pe aeroporturi.

Mai mulţi locuitori ai Moscovei au depus coroane de flori la ambasada Franţei în capitala rusă, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.