Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia își extinde puternic influența în Africa. Acord crucial cu Sudanul de Sud în domeniul petrolului, gazului și infrastructurii

Operation World
Sudanul de Sud

Sudanul de Sud și Rusia au identificat petrolul, gazul și infrastructura drept zone pentru o cooperare suplimentară, a declarat pentru Sputnik ministrul de externe al țării africane, Awut Deng Acuil.

"Ei bine, atunci când am semnat memorandumul, asta urmează. Acum, am identificat zonele în care putem coopera cu Rusia. Știm că există o tehnologie foarte bună în ceea ce privește gazul natural, de asemenea în petrol. sfera și avem cărbune - avem atât de multe minerale - așa că am vrut să identificăm zonele în care pot veni acum companiile rusești.

Pot veni chiar și la rafinărie [sector] și infrastructură, pentru că nu avem drumuri - nu avem o cale ferată ", a spus ea, când a fost întrebată despre contractele de petrol și gaze cu companiile ruse.

Potrivit acesteia, țara produce în prezent 170.000 de barili de petrol pe zi și intenționează să ajungă la 200.000 de barili pe zi în acest an.

Întrebat despre o potențială cooperare militară, ministrul a răspuns că nu există „așa ceva” între cele două țări.

Ministrul de externe a vizitat Moscova în perioada 27-29 ianuarie, unde s-a întâlnit cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, pentru a continua discuțiile pe care le-au demarat în timpul summitului Rusia-Africa din 2019, la Sochi.

Cele două țări au semnat un memorandum de înțelegere în timpul evenimentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.