Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia îşi reduce forţa militară din Siria

Primele şase bombardiere Su-24 au fost deja transferate de la baza aeriană siriană Hmeimim pe teritoriul Rusiei, în cadrul reducerii forţelor militare ruse din Siria, în timp ce patru avioane de atac Su-25 au ajuns în Siria zilele acestea, conform rotaţiei planificate, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse, Igor Konaşenkov, informează TASS şi Reuters, potrivit agerpres.

"Pe teritoriul Federaţiei Ruse au ajuns de la baza aeriană Hmeimim primele şase bombardiere Su-24. În viitorul apropiat, de pe teritoriul Republicii Arabe Siriene este planificat să fie retrase alte aparate de zbor, precum şi efective din cadrul personalului tehnic şi ingineresc", a spus Konaşenkov.

NAUFRAGIU în Marea Chinei de Est. 27 de marinari nord-coreeni au fost salvaţi din valuri

Totodată, cele patru avioane de atac Su-25, despre sosirea cărora la baza aviatică din Siria anunţase postul de televiziune american FoxNews, au fost transferate acolo conform rotaţiei planificate, a explicat el.

"Încercările unor mass-media din Occident de a omite unele lucruri, pentru ca, agăţându-se de altele, să strige despre o pretinsă 'intensificare a prezenţei militare ruse în Siria' nu sunt decât propagandă", a acuzat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus.

Acesta a amintit, de asemenea, că din 6 ianuarie revine la Severomorsk grupul de nave de atac al Flotei Nordice ruse, din care face parte şi portavionul "Amiral Kuzneţov", precum şi peste 40 de aparate de zbor ale aviaţiei navale ruse.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat la sfârşitul lui decembrie un armistiţiu în Siria şi a declarat că Rusia îşi va reduce forţele militare din această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.