Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia își umflă mușchii: Kremlinul a trimis militari în Armenia, la frontiera cu Azerbaidjanul

Defence
tancuri armenia azerbaidjan

Armata rusă a trimis trupe în două baze din sudul Armeniei, în apropierea frontierei cu Azerbaidjanul, oferind "garanţii suplimentare de securitate" după conflictul militar de anul trecut, informează agenţia Reuters, potrivit Mediafax.

Manevra oferă Moscovei spaţiu suplimentar într-o regiune în care a trimis trupe anul trecut pentru menţinerea păcii, în cadrul unui acord care a pus capăt războiului de şase săptămâni la finalul căruia armata azeră a obţinut câştiguri teritoriale semnificative împotriva forţelor etnicior armeni.

Rusia este unul dintre aliaţii Armeniei, o fostă republică sovietică. Moscova are deja o bază militară în nord-vestul Armeniei şi a trimis 2.000 de militari în Nagorno-Karabah, o enclavă din Azerbaidjan în care locuiesc etnici armeni.

"Două unităţi ale Bazei ruse 102 au fost construite în regiunea Syunik. Sunt garanţii suplimentare de securitate nu doar pentru regiunea Syunik, ci şi pentru Armenia", a declarat premierul armean în exerciţiu, Nikol Paşinian, conform agenţiei Interfax.

Regiunea armeană Syunik este o zonă strategică, fiind situată în apropierea Azerbaidjanului, a exclavei azere Nahcivan şi a Iranului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.