Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia își vânează fără milă trădătorii: un agent a fost ucis de FSB, iar un opozant violent a fost condamnat definitiv

pravda.com.ua
fsb

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a anunţat vineri că a ucis un agent ucrainean care plănuia să atace instalaţii militare şi energetice din regiunile Moscova şi Sankt Petersburg, transmite EFE, conform Agerpres.

Potrivit notei emise de FSB, bărbatul de 48 de ani a ajuns în Rusia în luna martie din Lituania. Presupusul agent al serviciilor secrete ucrainene avea cetăţenie rusă şi era căutat de justiţia acestei ţări în cadrul unui dosar penal pentru trafic de explozibili, se arată în nota oficială.

Forţele de securitate ruse au încercat să-l aresteze pe bărbat în regiunea Moscovei, dar individul a fugit "după ce a opus rezistenţă armată". A doua tentativă de arestare a avut loc în regiunea Leningrad, unde bărbatul s-a opus din nou arestării, dar de această dată "a fost neutralizat".

Condamnat pentru incendierea unui centru de recrutare

Un cetăţean rus a fost condamnat vineri la 15 ani de închisoare de către un tribunal militar pentru că a incendiat un centru de recrutare din oraşul Habarovsk, în estul îndepărtat al Rusiei, a relatat agenţia oficială rusă RIA Novosti, citată de EFE.

Potrivit sentinţei, bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost găsit vinovat de infracţiunile de terorism, vandalism, huliganism, profanare de morminte şi dezonoare adusă drapelului naţional.

Ancheta a stabilit că acuzatul, care se opunea recrutărilor pentru a lupta în campania militară rusă din Ucraina, a incendiat, toamna trecută, cu două cocteiluri Molotov biroul de recrutare din cartierul Industrialni din Habarovsk.

Oficiali ai centrului au fost răniţi în atac, care a provocat pagube considerabile clădirii.

În plus, instanţa militară a considerat că a fost dovedit că acuzatul a pictat simboluri "care semănau cu cele naziste" pe steaguri ruse amplasate pe mormintele soldaţilor căzuţi în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.