Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia lansează un ATAC VIOLENT la adresa SUA: 'Sunt o AMENINȚARE la adresa securității Europei'

rusia sua

Statele Unite ale Americii (SUA) sunt cele care creează o ameninţare la adresa securităţii, alimentând Europa cu armele lor, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general-maiorul Igor Konaşenkov, după ce Departamentul de Stat american a criticat amplasarea de sisteme de rachete S-400 şi Iskander în enclava Kaliningrad, informează TASS şi Reuters.

"Adevărata ameninţare la adresa securităţii o constituie nu Rusia, ci alimentarea Europei cu arme şi militari care nu sunt câtuşi de puţin de origine europeană", a spus Konaşenkov.

Citește și: GAFĂ PORNO la TV: A lăsat-o pe o prezentatoare în sânii goi / VIDEO

Generalul rus a amintit de construcţia şi amplasarea în Polonia şi România a unor elemente ale sistemului american de apărare antirachetă, de viitoarea amplasare în Letonia, Lituania, Estonia şi Polonia a unor unităţi ale forţelor NATO, formate în mare parte din militari ai SUA, precum şi de viitoarea trimitere în Norvegia, care se învecinează cu Rusia, a unor militari din cadrul unităţilor de puşcaşi marini americani.

Anterior, reprezentantul oficial al Departamentului de Stat al SUA, contra-amiralul John Kirby a declarat ca prezenţa de sisteme de rachete S-400 şi a sistemelor operativ-tactice Iskander în Kaliningrad constituie "o ameninţare la adresa securităţii europene".

Citește și: A fost creată, în laborator, PRIMA INIMĂ care bate

"Nu trebuie să fii contra-amiral ca să înţelegi un lucru simplu: toate ameninţările actuale la adresa securităţii europene sunt urmarea politicii militare a SUA din ultimii zece ani", a subliniat Konaşenkov.

"Fostul contra-amiral al SUA, iar în prezent reprezentant oficial al Departamentului de Stat american ar fi trebuit să ştie că regiunea Kaliningrad este parte integrantă a Federaţiei Ruse. Este posibil ca problemele ce ţin de asigurarea securităţii naţionale a SUA şi amplasarea pe teritoriul acestei ţări a unor unităţi ale armatei americane să nu mai facă parte din competenţele preşedintelui SUA şi să fie rezolvate pe calea discuţiilor sau a votului cu colegii lui din alte ţări, însă în Federaţia Rusă asigurarea securităţii statului constituie exclusiv prerogativa conducerii ţării noastre", a mai spus generalul rus citat de agerpres.ro.

Citește și: New York Times scrie despre cum a ajuns Adrian Ghenie să câștige atât de mulți bani din picturile sale

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.