Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia laudă guvernul de la Budapesta: Un exemplu de clasă mondială

world-nuclear-news.org
paks

Munca guvernului maghiar privind construcția centralei nucleare Paks-2 este un exemplu de clasă mondială de implementare eficientă a proiectelor nucleare, a declarat miercuri directorul executiv al Rosatom, Alexey Likhachev, pentru TASS, în marginea Forumului Economic de Est (EEF).

"Depinde mult de poziția guvernului [a unei țări] în implementarea proiectelor nucleare. Acesta este întotdeauna un proiect interagenții, cu un număr mare de decizii de reglementare. Și credeți-mă, am cunoștințe de primă mână, guvernul ungar este o lume - exemplu de clasă de eficiență în realizarea unor proiecte industriale atât de mari, cum ar fi energia nucleară”, a spus el.

Likhachev a mai menționat că intenționează să discute chestiuni legate de a doua etapă a construcției Paks-2, inclusiv localizarea tehnologiei în Ungaria, cu ministrul Afacerilor Externe al țării, Peter Szijjarto, la o sesiune a AIEA la sfârșitul lunii septembrie, la Viena.

Pe 26 august, în urma revizuirii documentației de proiectare, Autoritatea Ungară pentru Energie Atomică (OAH) a eliberat o licență pentru construirea a două unități de putere la șantierul centralei nucleare Paks II, care aduce procesul de construcție în stadiul activ.

Organizat de Fundația Roscongress, al șaptelea Forum Economic de Est se desfășoară între 5 și 8 septembrie la Vladivostok. TASS este partenerul de informații generale al evenimentului și agenția oficială de gazdă foto. Anul acesta, tema forumului este: „Pe calea către o lume multipolară”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.