Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia le oferă partenerilor săi din Orientul Mijlociu armament nou împotriva dronelor

drone

Rusia va angaja discuţii cu partenerii săi din Orientul Mijlociu despre perspectivele furnizării de armament nou de combatere a dronelor, a declarat marţi Aleksandr Miheev, directorul general al principalul exportator de arme rus Rosoboronexport, citat de Interfax şi Reuters, potrivit Agerpres.

Moscova va propune partenerilor săi noi sisteme împotriva dronelor cu ocazia salonului aeronautic Dubai Airshow 2019, programat să aibă loc în luna noiembrie, a indicat responsabilul rus.

Şeful companiei de stat ruse pentru armament a afirmat că piaţa mijloacelor de combatere a dronelor se cifrează la miliarde de dolari, iar ignorarea unei astfel de ameninţări poate fi mult mai scumpă.

Citește și: Interesant! Procurorul care se ocupă de cazul Caracal a intrat în concediu medical

În prezent, a spus el, pe piaţa internaţională de armament este în proces de finalizare crearea unei noi nişe şi anume cea a sistemelor de combatere a dronelor.

Dubai International Airshow 2019 va avea loc în perioada 17 - 21 noiembrie în Dubai, precizează Interfax.

În noaptea de 13 spre 14 septembrie, instalaţii ale Saudi Aramco, compania naţională petrolieră a Arabiei Saudite, au fost vizate de un atac cu drone. Între ţintele atacului a fost şi cel mai mare complex de rafinării de petrol din lume, situat în estul regatului saudit, ceea ce a dus la reducerea producţiei de petrol saudite la jumătate - cu 5,7 milioane de barili pe zi.

Citește și: Adevarul despre pensii- Dan Barna aruncă bomba

Rebelii houthi din Yemen au revendicat atacul, dar SUA au pus la îndoială implicarea lor, arătând cu degetul spre Iran, care respinge aceste acuzaţii.

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a propus cu o zi în urmă Riadului să cumpere de la Rusia sisteme de apărare antiaeriană S-300 şi S-400 pentru protejarea instalaţiilor petroliere.

Ferestrele s-au spart, însă structura clădirii a rezistat şi nicio substanţă periculoasă nu era prezentă în camerele afectate de accident, potrivit aceleiaşi surse.

Incendiul a fost izolat luni, au declarat autorităţile locale pentru agenţiile de presă ruse.

Citește și: Interesant! Procurorul care se ocupă de cazul Caracal a intrat în concediu medical

Explozia, care a avut loc în apropiere de Novosibirsk, al treilea oraş ca mărime din Rusia cu o populaţie de peste 1,5 milioane de locuitori, reprezintă cea mai recentă catastrofă dintr-un şir mai lung de evenimente care au afectat în ultimele luni o serie de infrastructuri strategice din această ţară.

Mai multe zeci de persoane au fost rănite în trei deflagraţii produse în uzine de explozibili şi depozite de muniţii aflate în centrul şi sudul Rusiei şi în Siberia.

Citește și: Eugen Teodorovici a luat decizia! Ce se întâmplă cu proiectul privind închisoarea pentru datornici

La începutul lunii iulie, 14 ofiţeri din marina rusă au murit în urma unui incendiu izbucnit la bordul unui misterios submarin cu propulsie nucleară, care navighează în Oceanul Arctic. Păstrând parţial secretul asupra tragediei, autorităţile de la Moscova au dat asigurări spunând că reactorul nuclear nu a fost afectat de acel incendiu.

În august, o explozie cu caracter nuclear a făcut cel puţin cinci victime într-o bază de lansare a rachetelor din nordul Rusiei în timpul unor teste ce vizau noi arme. Explozia a produs o mică creştere a radioactivităţii în zonă, potrivit autorităţilor.

Citește și: Kovesi are parte de vești importante! Ce s-a negociat între Parlamentul European și Consiliul UE

Variola este o boală infecţioasă de origine virală, foarte contagioasă şi epidemică, provocată de un virus din familia poxviridae. Boala a făcut până în secolul al XVIII-lea zeci de mii de victime în fiecare an în Europa.

Variola a fost complet eradicată pe 26 octombrie 1971, graţie unei campanii demarate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a combinat campanii de vaccinare masivă, încă din 1958, cu o "strategie de supraveghere şi izolare", implementată începând din 1967.

Citește și: Rareș Bogdan face un anunț important! Ce se va întâmpla cu tichetele

În secolul al XXI-lea, virusul mai există doar sub forma unor eşantioane, care sunt conservate în laboratoare de cercetare acreditate de OMS.

 

SE INCARCA...

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.