Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia livrează nestingherită gaz în Europa cu ajutorul Turciei: conducta Turkish Stream este din nou funcțională

Business24.ro
conducta gaze

Transportul gazelor rusești prin sistemul de gazoducte Turkish Stream a fost reluat după lucrările de mentenanță programate, a precizat gigantul rusesc Gazprom, relatează Interfax.

Comunicatul companiei menționează că lucrările de prevenție planificate pentru perioada 21 iunie - 28 iunie 2022 au fost finalizate. "Transportul gazelor a fost reluat astăzi la ora 20:00, ora Moscovei", scrie compania rusă.

Turkish Stream este o conductă de export de gaze din Rusia în Turcia prin Marea Neagră. Capacitatea de proiectare este de 31,5 miliarde de metri cubi de gaz pe an. Turkish Stream este conceput pentru a furniza gaz Turciei și țărilor din sudul și sud-estul Europei în tranzit prin teritoriul turc.

Vezi și: Premierul din Muntenegru: 'Oprirea livrărilor de gaze rusești ar duce la un colaps energetic general în Europa'

Conducta este formată din două linii, fiecare dintre liniile principale fiind capabilă să pompeze până la 41,7 milioane de metri cubi de gaz pe zi.

Înainte de reparație, până la 34 de milioane de metri cubi de gaz pe zi au fost pompați prin linia principală către Europa.

Vezi și: Cifrele care arată adevăratul interes al Europei: doar 12 țări din UE au rămas complet sau parțial fără gaz din Rusia după invazia în Ucraina .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.