Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia lovește nimicitor ISIS: Ce au bombardat rușii chiar la ei acasă / VIDEO

isis oil petrol

Rusia a dat o nouă lovitură Statului Islamic. Serviciile secrete de la Kremlin au aruncat în aer o casă de rugăciune a jihadiștilor.

Autoritatile din Rusia au luat masuri radicale impotriva unui centru al jihadistilor din aceasta tara, aflat intr-o casa de rugaciune ilegala. Autoritatile ruse au descoperit explozibili intr-o sala de rugaciuni ilegala, a musulmanilor salafisti, din apropiere de orasul Samara si i-au detonat in cladire, in timp ce 53 de persoane au fost arestate, relateaza Russia Today. Imagini cu deflagratia controlata au aratat ca o parte considerabila din cladire a fost distrusa,anunță news.ro.

Citește și: Gestul care a scandalizat pe toată lumea: Mutarea contestată a celor de la CIA

Un caine politist a ajutat la gasirea unui kilogram de explozibili de origine necunoscuta. Un expert genist a spus ca scoaterea lor ar fi nesigura, asa ca militarii le-au detonat inauntru, dupa care au stins flacarile cu un tun cu apa, a spus o sursa din Serviciul Federal de Securitate (FSB). Autostrada M5, care trece prin fata cladirii, a fost blocata in ambele sensuri, iar oamenii din cladirile din apropiere au fost evacuati. Fortele speciale ale FSB au arestat 53 de tineri, dintre care cel putin unul promova online gruparea terorista Statul Islamic. Potrivit unei surse din FSB, arestarile facute in casa de rugaciuni au dus la o serie de raiduri la mai multe locuinte. Autoritatile au gasit explozibili, arme de foc, grenade si munitie. Sala de rugaciuni a fost folosita de salafisti, o miscarea ultraconservatoare sunnita, care nu este inregistrata ca avand o casa oficiala de rugaciuni. Reprezentantul FSB citat de RT a precizat ca membri ai comunitatii salafiste din Samara s-au alaturat ISIS in Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.