Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia neagă că ar fi efectuat raiduri aeriene în care ar fi murit peste 50 de civili în provincia Deir Ezzor

mirror.co.uk
avion doborat, siria

Armata rusă a dezminţit luni că ar fi efectuat duminică raiduri aeriene în care şi-ar fi pierdut viaţa peste 50 de civili într-un sat controlat de gruparea jihadistă Statul Islamic în estul Siriei, aşa cum a afirmat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO, cu sediul la Londra), transmite AFP. 'Avioanele ruseşti nu au efectuat lovituri la Al-Shafah în regiunea Deir Ezzor', a indicat Ministerul Apărării de la Moscova într-un comunicat, acuzând OSDO de 'falsificare', confor Agerpres.

'Loviturile armatei ruse în Siria purtate în afara oraşelor vizează exclusiv ţinte ale grupărilor teroriste internaţionale', afirmă Ministerul Apărării, dând asigurări că verifică aceste ţinte 'pe mai multe canale'.

OSDO a acuzat duminică armata rusă că a vizat 'clădiri rezidenţiale' în satul Al-Shafah, pe malul Eufratului, în provincia Deir Ezzor. Potrivit acestui ONG, care dispune de o reţea de surse în Siria, loviturile aeriene ar fi ucis cel puţin 53 de civili, printre care 23 de copii.

Rusia, aliată a regimului preşedintelui Bashar al-Assad, a lansat în septembrie 2015 o operaţiune militară în Siria care a permis forţelor guvernamentale să recucerească progresiv teren în faţa grupărilor rebele şi a jihadiştilor. Aviaţia rusă efectuează în ultimul timp raiduri pentru a ajuta forţele Damascului să-i alunge pe jihadişti din teritoriile controlate de aceştia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.