Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia neagă vehement penuria din sănătate: 'Informațiile nu corespund realității'

pharmajet.com
ac ace ac seringă injectie

În Rusia, nu există nici o lipsă de reactivi pentru testele medicale de laborator; informațiile despre penuria de dispozitive medicale pentru diagnosticare de către organizațiile medicale nu au fost declarate oficial, a informat Ministerul Sănătății din Rusia, relatează Interfax.

"În legătură cu publicațiile din unele mass-media privind lipsa reactivilor pentru analiză, vă informăm că informațiile nu corespund realității", a declarat ministerul rus al Sănătății într-un comunicat transmis luni, asta după ce au apărut informații despre posibile lipsuri în sectorul medical. Vezi și: Penurie de medicamente și consumabile în Rusia: e afectat inclusiv avortul medicamentos

Se menționează că, în prezent, în registrul de stat al dispozitivelor medicale și al organizațiilor implicate în producția și fabricarea de produse medicale, există informații cu privire la 4.963 de dispozitive medicale pentru diagnostic in vitro, inclusiv 2.575 de dispozitive medicale de producție internă.

Potrivit Asociației Producătorilor Internaționali de Echipamente Medicale (IMEDA), nu există probleme critice cu furnizarea reactivilor de laborator pentru analiză, iar livrările continuă.

Situația cu disponibilitatea diagnosticelor de laborator se află sub controlul constant al Ministerului Sănătății din Rusia, a adăugat serviciul de presă.

Anterior, publicația Vedomosti a raportat că există în prezent probleme cu furnizarea de echipamente, reactivi și consumabile în laboratoarele clinice și biologice de stat și private din Rusia. Potrivit informațiilor, creșterea termenelor de livrare a fost confirmată de 63% dintre angajații laboratorului. Pentru unii dintre ei, livrările s-au oprit cu totul (20% dintre respondenți). Alți 18,5% dintre respondenți au fost nevoiți să treacă la noi producători și distribuitori, 16,2% au avut probleme cu plata pentru livrări.

Ministerul Industriei și Comerțului a declarat pentru Interfax că producătorii și furnizorii de echipamente, reactivi și consumabile pentru teste medicale au avut probleme cu aprovizionarea Rusiei, dar acum majoritatea au construit deja lanțuri logistice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.